Welke douchebrancard kiezen?

Er is ontzettend veel keus in douchebrancards. Lees hier hoe u de juiste douchebrancard kunt kiezen.

Je kunt daarbij kiezen voor verstelbare douchebrancards (hydraulisch of elektrisch), of voor een douchebrancard met een vaste werkhoogte. Er zijn verschillende afmetingen van bijv. 150 cm tot 235 centimeter, diverse breedte-maten en met een gewichtscapaciteit tot wel 250 kg! Maar welke moet u nu kiezen?

universele douchebrancard
Universele douchebrancard met kindveilige afscherming hoog/laag mechanisme

Steeds vaker zien we ook muurbevestigde douchebrancards. Vaak zijn dit tevens opklapbare douchebrancards. Een andere term is overigens douchestretcher.

Deze zorghulpmiddelen zijn allemaal bedoeld om personen te wassen. Bijvoorbeeld onder de douche of gewoon met een washandje.

Douchebrancards vindt u bij Sani-Assist in diverse afmetingen en prijzen en we kunnen u dus uitstekend helpen met het bepalen van de juiste keuze.

Voordeligste douchebrancards

De meest voordelige oplossingen zijn eigenlijk de volledig vlakke versies, verkrijgbaar vanaf € 2.400,-  Deze modellen hebben geen opstaande randen, maar hebben een vlak ligbed voorzien van gaatjes voor de waterafvoer. Dit type douchestretcher is handig in gebruik omdat er veel vrije werkruimte is. Ze zijn ook praktisch als aankleedtafel.

Dankzij de vaak hydraulische hoog/laag verstelling (d.m.v. voetpomp-beweging) zijn ze ook zeer onderhoudsarm.

douchestretcher
Basic douchebrancard/stretcher met vlak ligbed en hydraulisch hoog/laag mechanisme

Soms is een uitvoering met opstaande randen beter. Bijvoorbeeld wanneer het wenselijk is om een laagje water in de brancard te laten staan. Of wanneer jezelf minder nat wilt worden van opspattend water, dan is een model met opstaande randen handiger.

Deze versies zijn meestal duurder (leverbaar vanaf € 2.800,- tot € 6.000,-) maar bieden daarvoor dus ook meer comfort, ook voor de gebruiker zelf dankzij het ligbed/matrasmat.

Hoog kwaliteitsniveau

Het kwaliteitsniveau is van alle fabrikanten hoog; ze zijn allemaal betrouwbaar en stabiel. Belangrijk bij de keuze zijn vooral aspecten als afmetingen, binnenruimte en speciale mogelijkheden zoals rug-verstelling.

universele douchebrancard
Allround douchebrancard met unieke rug-verstelling optie

Opklapbare douchebrancards

Steeds vaker worden ook wandbevestigde opklapbare douchebrancards toegepast. Doordat deze brancards of douchestretchers aan de muur zijn gemonteerd kunnen ze na gebruik worden opgeklapt. Hierdoor ontstaat er meer vrije (werk)ruimte in de badkamer. Ook is het schoonmaken van de badkamervloer eenvoudiger!

Opklapbare douchestretcher
Wandgemonteerde, opklapbare en elektrisch verstelbare douchestretcher

Het meest voordelige wandmontage model in het Sani-Assist assortiment is leverbaar vanaf € 900,- De elektrisch verstelbare modellen zijn leverbaar vanaf € 4.600,-

Bijzondere douchestretcher/aankleedtafel
Bijzondere douchestretcher/aankleedtafel, met lage beginstand (15 cm) en dubbele hoofdverstelling

Ook voor deze wandbevestigde oplossingen zijn weer diverse uitvoeringen leverbaar; wel/niet in hoogte verstelbaar en wel niet met opstaande randen etc. Bovenstaand model is bijvoorbeeld uniek dankzij de zeer lage beginstand (slechts 15 cm van de vloer). Daardoor is het goed te gebruiken bij bijvoorbeeld kinderen. En het heeft aan twee zijden een hoofdverstelling; dus prettig in gebruik voor zowel links- als rechtshandigen.

Tot slot is er nog de mogelijkheid om een douchebrancard (of aankleedstretcher) te monteren op een hoog/laag bad. In kleinere badkamers bespaart dit veel ruimte. Je hebt immers niet meer een aparte aankleedtafel nodig.

Hoog/laag bad met opklapbare douchestretcher
Hoog/laag bad voorzien van opklapbare douchestretcher

Voor vragen over de verschillende mogelijkheden en prijzen, neem vrijblijvend contact op met Sani-Assist.