Welk instapbad kiezen?

Instapbaden of inloopbaden zijn er tegenwoordig bij zeer veel aanbieders.

Soms zie je door de bomen het bos niet meer en vliegen de aanbiedingen je om de oren.

Sani-Assist is sinds 2007 gespecialiseerd in sanitaire hulpmiddelen voor de zorg. We proberen keuzes makkelijker te maken en bieden daarom een beperkt aantal, maar wel bijzondere instapbaden aan.

Belangrijkste vraag bij een instapbad

De belangrijkste vraag is altijd:

Welke ruimte/lengte heb ik in de badkamer beschikbaar voor een instapbad ?

Als de ruimte zeer beperkt is, dan is een zitbad vaak de beste keuze.

Ons model met zwenkbare vleugeldeur is dan een zeer fraaie oplossing. Dankzij de grote deur is er voldoende ruimte om in en uit het bad te komen. Ook bijvoorbeeld met gebruik van looprekje, rollator of rolstoel.

Zitbad met zwenkdeur, vanaf € 5.100,- incl. btw

Wanneer er toch meer ruimte/lengte beschikbaar is, dan kan een instap-ligbad gewenst zijn. Onze meest verkochte model tegenwoordig is het inloopbad met speciale douche-hoek.

Dit type bad heeft een L of P vorm waardoor er extra ruimte is om bijvoorbeeld staand te douchen in bad. Dit type baden zijn niet de goedkoopste. Maar ze zijn zeer fraai en bieden 2 functies; een normaal ligbad en een douche. Met extra veiligheid dankzij het deurtje !

instapbad nieuw
L-vorm of P-vorm inloopbad met douche. Vanaf € 5.000,-

Nog meer veiligheid bij zitbaden

Wanneer het op oudere leeftijd lastiger wordt om op de badbodem te gaan liggen en daarna weer helemaal overeind te komen, is een verhoogd ligbad de beste optie.

Verhoogd ligbad met grote deur, vanaf € 6.900,- incl. btw

Het grote voordeel van dit bad is dat men er eenvoudig in kan gaan zitten. Men hoeft dus niet door de knieën om op de bodem van het bad te gaan liggen.

Bij het uitstappen hoeft men dus ook niet eerst omhoog te komen (gaan staan) om uit bad te lopen. Daardoor is dit bad zeer veilig in gebruik.

Hoewel dit bad erg compact is, kan men er toch met gestrekte benen languit in liggen. Het bad is ook nog eens behoorlijk diep waardoor men onder water ligt.

Het kwaliteitsniveau van onze fabrikanten uit o.a. Zweden, Engeland en Duitsland is hoog; ze zijn allemaal betrouwbaar en stabiel. U kunt bij ons kiezen om het bad zelf te laten installeren (door uw eigen aannemer), maar uiteraard kunnen wij ook het bad komen plaatsen.

Voor vragen over de verschillende mogelijkheden en prijzen van onze instapbaden en inloopbaden, neem vrijblijvend contact op met Sani-Assist.